• Europart
  • Blog
  • U brzoj traci: Hager i Kampmann & Co se oslanjaju na solarnu energiju

U brzoj traci: Hager i Kampmann & Co se oslanjaju na solarnu energiju

Svet transporta se menja i sve više kompanija se okreće održivosti i ekološki prihvatljivim rešenjima za smanjenje ugljičnog otiska. U ovom postu na blogu osvrćemo se na dve kompanije koje postaju zelenije zahvaljujući solarnim ćelijama na krovovima svojih flota: Hager Internationale Transporte i Kampmann & Co.

 

Hager Internationale Transporte: Na putu ka većoj neutralnosti CO2

 

Hager Internationale Transporte, sa sedištem u Vorglu u prelepom Tirolu u Austriji, stekao je ime po pažljivom transportu. Kompanija sledi jasnu viziju: da primeni najnovije metode smanjenja goriva i CO₂ u svojoj floti. Logičan korak ka zelenom transportu je postavljanje solarnih ćelija na krovove vaše flote.

 

Priča o Hageru počela je 1986. godine kada je Franc Hager preuzeo kompaniju Muhlegger. U narednim godinama kompanija se specijalizovala za transport između Nemačke i Italije i izgradila svoju stručnost u kamionskom transportu. Sadašnje ime kompanija je dobila 1998. godine. U 2014, Hager se proširio u nekoliko evropskih zemalja i preselio se u svoje sadašnje sedište. Braća David i Sebastijan Hager preuzeli su upravljanje u novembru iste godine. Danas kompanija ima 86 kamiona i ima sistem za automatsko pranje kamiona koji mogu da koriste kamioni, poluprikolice, prikolice i autobusi. Ono što Hager posebno izdvaja je njena posvećenost održivosti.

Ne samo da su postavili solarne panele na krov svoje flote, oni takođe upravljaju sa 12 LNG vozila (kamiona koji rade na prirodni gas) i opremili su svoju zgradu solarnim sistemom od 120 kVp. Ovi napori da se smanje emisije CO₂ su impresivni i odražavaju Hagerovu posvećenost stvaranju održivog rešenja za transportni sektor.

 

Sebastian Hager, generalni direktor Hager Internationale Transporte, kaže sledeće o rešenju Green Energi solarnih ćelija: „Naša kompanija je odlučila da ima veoma održiv profil. Bili smo veoma zainteresovani za vaše rešenje kada smo čuli za njega od EUROPART-a. Kroz instalaciju Instaliranjem solarnih ćelija na naš kamion možemo testirati kolika može biti ušteda goriva. Takođe očekujemo da će baterija trajati duže." (Izvor: https://mipv.pro/de/)

Kampmann & Co: Transport pića sa zelenim dodatkom

Kampmann & Co, veletrgovac pića u Nemačkoj, sada se takođe oslanja na zelenu energiju postavljanjem solarnih ćelija na krovove svojih traktora.

Kompanija je osnovana 1900. godine i ima dugu istoriju snabdevanja pićima kupaca u Rurskoj oblasti. Istorija kompanije Kampmann & Co počela je od Hajnca Kampmana, koji je radio kao ugostitelj i snabdevao pićem celu Severnu Rajnu-Vestfaliju 1924. godine. Danas kompaniju vodi Robin Bartling u četvrtoj generaciji i zasniva se na Laubenhofu od 17.600 m² u Esenu.

 

Na putu ka CO₂ neutralnosti, Kampmann & Co, u saradnji sa nama i Green Energi kao partnerom, instalirali su prvi komplet solarnih ćelija od 240 Vp na jedan od svojih Mercedes-Benz Antos 2532. Ova mera ne utiče samo na potrošnju goriva, već i produžava vek trajanja baterije i poboljšava uslove rada vozača. Kai Rosezin, menadžer voznog parka u Kampmann & Co, objašnjava: "Jedna od naših najvećih artikala je gorivo. Ovde možemo mnogo da uštedimo instaliranjem solarnih ćelija. Podaci pokazuju da uštedimo preko 500 litara po kamionu godišnje tokom životnog veka baterija Naši vozači imaju bolje uslove za rad jer mogu da napajaju aparat za kafu i mikrotalasnu tokom pauza bez praznog hoda."(Izvor htpps://мипв.про/де/)

Prednosti solarnih ćelija zelene energije

Primeri iz Hager Internationale Transporte i Kampmann & Co pokazuju da transportni sektor može dati svoj doprinos smanjenju CO₂ i da rešenja solarnih ćelija takođe nude ekonomske prednosti. Više informacija o obe kompanije možete pronaći na odgovarajućim veb stranicama: Hager Internationale Transporte / Kampmann & Co.

 

Dalje primere primene rešenja solarnih ćelija za sve segmente transportne industrije možete pronaći ovde:

Bošura: Rešenja za solarne ćelije

...za sve segmente transportne industrije

Bošura: Rešenja za solarne ćelije
Back