Najbliža podružnica na ovoj lokaciji: Ne može se odrediti

Rezervni delovi za kočioni sistem prikolice

Kočioni sistem prikolice je uz pneumatike verovatno elemenat na vozilu koji je najviše podložan habanju. Bilo da se radi o doboš ili disk kočnicama: EUROPART ima opsežan izbor svih relevantnih rezervnih delova za kočnice osovina vodećih proizođača kao što su BPW, SAF, Jost/Mercedes kao i Meritor i Gigant.

Rezervni delovi za disk kočnice

Ponuda u segmentu disk kočnica obuhvata elementarne delove kao što su kočioni diskovi, obloge kočnica, kočiona klešta i kočioni cilindri kao i npr. komplete za popravku za kočiona klešta ili nosače ležaja. U asortiman disk kočnica EUROPART-a spadaju nadalje svi relevantni sitni delovi kao što su garniture zaptivača i držača, stezne čaure kao i elektronske komponente poput rotora ili ABS senzora.

Rezervni delovi za doboš kočnice

Kada se radi o doboš kočnicama, EUROPART isporučuje takođe sve značajne sastavne komponente kao što su doboši kočnice, kočione čeljusti i cilindri ili regulatori polužnog mehanizma kočnice. Dijapazon delova koji se isporučuju seže od postolja za montažu kočionih cilindara ili potpornih ploča za ležaje vratila kočnice preko kompletnih garnitura za popravke za doboš kočnice sa čeljustima kočnice ili za ležaje vratila kočnice pa sve do odgovarajućih zaptivnih i sigurnosnih prstenova, prstenova ležaja ili O-prstena.

Vod za napajanje i upravljanje

Za prikolice preko 3,5 tone ukupne mase je načelno propisan dvovodni-dvokružni kočioni sistem. Kod ovog tipa konstrukcije – nezavisno od postupka kočenja – vod napajanja dopunjuje rezervu komprimovanog vazduha u rezervoarima pod pritiskom prikolice. Upravljanje radnom i parkirnom kočnicom prikolice vrši se preko upravljačkog voda, koji je uvek priključen na žuto obeleženoj glavi spojnice, ali kod danas uobičajenih elektronski upravljanim EBS kočionim sistemima (EBS) služi samo kao rezerva. Boja glave spojnice za vod napajanja je crvena.

Kočioni ventili i kočioni cilindri

Centralna komponenta EBS kočionog sistema je takozvani EBS modulator, čiji zadatak je regulacija i nadziranje elektropneumatskog kočionog sistema. Obično se ugrađuje između skladišnog rezervoara odn. EBS kočionog ventila prikolice/ventila za parkiranje i otpuštanje ili manevrisanje i kočionog cilindra u blizini osovina na ramu prikolice. Za modulator su dalje tipična dva pneumatski nezavisna kanala regulacije pritiska, koji su opremljeni sa po jednim ventilom za aeraciju i odzračivanje. Taj modulator dalje raspolaže redundantnim ventilom, senzorom pritiska i zajedničkom regulacionom elektronikom. Uz modulator pripada i električni priključak za ABS ili EBS relejni ventil. Isti omogućava da se pritisci kočionog cilindra na jednoj osovini odvojeno regulišu.

Pronađi EUROPART podružnicu ili radionicu

Zakazivanje termina za povratni poziv

Naša onlajn prodavnica za profesionalce

Jednostavno naručujte onlajn - pomoću EUROPART-ovog onlajn sistema za radionice

Izbor proizvoda iz kategorije Rezervni delovi za kočioni sistem prikolice

Sve proizvodi iz kategorije Rezervni delovi za kočioni sistem prikolice naći ćete u EUROPART onlajn prodavnici

Sledeća strana
Odabirom opcije "Slažem se sa svim kolačićima" dopuštate nam da koristimo kolačiće i na taj način omogućujete oblikovanje naših web stranica i njihovih funkcionalnosti idealno za vas. Takođe možete slobodno odabrati koje kolačiće i obradu želite omogućiti. U takvom slučaju potvrdite svoj izbor na dugme "Slažem se". Ako nastavite koristiti našu web stranicu, pristajete na upotrebu kolačića. Za više informacija posetite našu stranicu "Pravila o privatnosti". Tamo možete videti koje podatke koristimo i u koje svrhe. Osim toga, uvek možete povući ili promeniti svoj pristanak na web stranici.
Zastita podataka
Slažem se sa izabranim kolačićima Slažem se sa svim kolačičima