Najbliža podružnica na ovoj lokaciji: Ne može se odrediti

Rezervni delovi za vozni mehanizam prikolice

Za vozni mehanizam kamionskih prikolica i poluprikolica EUROPART isporučuje veliki broj rezervnih delova: Oko vazdušnog ogibljenja vezanog za vešanje osovine treba u prvom redu pomenuti kompletne sisteme vazdušnog ogibljenja (na primer od SAF Holland), ali i kompletne lisnate gibnjeve kao i pojedinačne mehove vazdušnog ogibljenja, kočnu užad, ploče osovina, ploče stega kao i opruge upravljača, osovine podizne i amortizere. Pored toga, EUROPART ima u programu zavarne konzole i pričvrsne konzole za pričvršćivanje pomoćnog okvira. Isporučuju se i delovi i pribor za osovine od ležaja točka preko spone šipke sve do merača hoda od Josta, koji se može montirati ili direktno na aksijalnu kapu ili sa zaštitom od udara u specijalnoj aksijalnoj kapi i koji služi za kontrolu staze. EUROPART generalno nudi sve uobičajene rezervne delove za veliki dijapazon osovina proizvođača BPW, SAF, Jost/Mercedes i Gigant.

Tehnika pogodna za popravke je odlučujuća

Napred se novac troši, a pozadi se zarađuje: Tako glasi jedna popularna definicija podele rada između vučne i vučene jedinice. Tačno je da je ekonomičnost kod vučene jedinice još bitnija nego kod vučne jedinice. Prikolice, primera radi, ostaju u proseku mnogo duže deo voznog parka od vučnih vozila pre nego što se isključe. Stoga je kod vučene jedinice srazmerno važna tehnika pogodna za popravke kao i nesmetano i konzistentno snabdevanje rezervnim delovima kako to čini EUROPART.

Vazdušno ogibljenje je standard u Evropi

Tegljači sa poluprikolicom su postali standard širom Evrope kada je odobrena dužina od 13,6 metara za poluprikolicu. Njihove prednosti su: u poređenju sa kamionom sa prikolicom su relativno jednostavni za manevrisanje, laki za utovar i istovar i imaju povoljnu aerodinamiku. Standardizacija širom Evrope nadalje omogućava jednostavnu izmenjivost jedinica. Kod voznog mehanizma su uobičajeni troosovinski agregat sa devetotonskim osovinama, vazdušno ogibljenje kao i disk ili doboš kočnice. Prikolice sa rudom su mnogo izgubile na značaju, ali ipak ostaju neophodne npr. kod kombinovanog saobraćaja sa svojim standardizovanim izmenjivim nadgradnjama ili kontejnerima.

Komfor vožnje i bezbednost

Zadatak ogibljenja i amortizacije je uglavnom da obezbedi sigurnu i stabilnu vožnju kao i komfor tokom vožnje. Vešanje deluje dakle s jedne strane kao posrednik između dinamične mase vozila i točkova koji uspostavljaju kontakt sa kolovozom. Kao drugo, vešanje mora u isto vreme udare, koji se sa kolovoza prenose u vozilo, da pretvori tako da šasija i samim tim i karoserija vozila i teret budu izloženi samo mekim vibracijama.

Upravljači ili opruge vode osovinu

Samo vešanje u suštini se sastoji od elemenata ogibljenja (kod prikolice obično vazdušno ogibljenje, pojedinačno i lisnato ogibljenje) kao i amortizacije (amortizeri) i komponenti koje su odgovorne za vođenje. Kod lisnatog ogibljenja je zadatak paketa opruga da preuzmu sile vođenja točkova kako uzdužno tako i poprečno. Kod vazdušnog ogibljenja su za sigurno vođenje točkova potrebni dodatni elementi kao što su upravljači, delimično i dodatni stabilizatori.

Pronađi EUROPART podružnicu ili radionicu

Zakazivanje termina za povratni poziv

Naša onlajn prodavnica za profesionalce

Jednostavno naručujte onlajn - pomoću EUROPART-ovog onlajn sistema za radionice

Izbor proizvoda iz kategorije Rezervni delovi za vozni mehanizam prikolice

Sve proizvodi iz kategorije Rezervni delovi za vozni mehanizam prikolice naći ćete u EUROPART onlajn prodavnici

Sledeća strana
Odabirom opcije "Slažem se sa svim kolačićima" dopuštate nam da koristimo kolačiće i na taj način omogućujete oblikovanje naših web stranica i njihovih funkcionalnosti idealno za vas. Takođe možete slobodno odabrati koje kolačiće i obradu želite omogućiti. U takvom slučaju potvrdite svoj izbor na dugme "Slažem se". Ako nastavite koristiti našu web stranicu, pristajete na upotrebu kolačića. Za više informacija posetite našu stranicu "Pravila o privatnosti". Tamo možete videti koje podatke koristimo i u koje svrhe. Osim toga, uvek možete povući ili promeniti svoj pristanak na web stranici.
Zastita podataka
Slažem se sa izabranim kolačićima Slažem se sa svim kolačičima