Najbliža podružnica na ovoj lokaciji: Ne može se odrediti

Rezervni delovi za vozni mehanizam kamiona

EUROPART nudi obiman asortiman rezervnih delova za vozni mehanizam kamiona. Spektar počinje kod vijaka točkova i navrtki, nastavlja se rezervnim delovima za osovine kao što su garniture ležaja točka ili kompaktni ležaji i dalje sa komponentama koje su specifične za osovine kao što su trougaoni i četvorougaoni upravljači ili najrazličitiji kompleti za popravku kao i ležaji pogonskog vratila i tu još dugo nije kraj. EUROPART takođe isporučuje veliki broj komponenti za upravljanje i amortizaciju kao što su spone šipke ili amortizeri, a drži i sve vrste komponenti za ogibljenje: Bilo da su vazdušni gibnjevi, stege gibnja, ležaji gibnja ili čelične opruge svih vrsta.

Opruge i amortizatori

Zadatak ogibljenja i amortizacije je uglavnom da obezbedi sigurnu i stabilnu vožnju kao i komfor tokom vožnje. Vešanje deluje dakle s jedne strane kao posrednik između dinamične mase vozila i točkova koji uspostavljaju kontakt sa kolovozom. Kao drugo, vešanje mora u isto vreme udare, koji se sa kolovoza prenose u vozilo, da pretvori tako da šasija i samim tim i karoserija i kabina vozila budu izloženi samo mekim vibracijama.

Vazdušno ili lisnato ogibljenje

Samo vešanje u suštini se sastoji od elemenata ogibljenja (obično lisnato i vazdušno ogibljenje) kao i amortizacije (amortizeri), upravljača i nosača točka koji preuzimaju vođenje i amortizaciju. Kod lisnatog ogibljenja je zadatak paketa opruga da preuzmu sile vođenja točkova kako uzdužno tako i poprečno. Kod vazdušnog ogibljenja su za sigurno vođenje točkova potrebni dodatni elementi kao što su upravljači i stabilizatori. Upravljači pritom služe vođenju osovine, stabilizatori ograničavaju naginjanje.

Upravljačka osovina i pogonska osovina

Centralni element vešanja točkova, noseće stubove točkova, su osovine. Kao i ogibljenje, amortizacija i upravljački delovi, one spadaju u neogibljene mase kamiona i u vozilu su prisutne u četiri različita oblika: ili upravljane ili neupravljane – kao i pogonjene i nepogonjene. Kao upravljane prednje osovine uobičajene su krute kratke osovine koje obično imaju ispust koji ispunjava dvostruki cilj: s jedne strane da stvori veći prostor za motor i s druge strane da drži visinu rama što je moguće nižom. Kod zadnjih osovina kamiona po pravilu se takođe radi o krutim osovinama kod kojih se afirmisao tzv. banjo koncept (glava osovina se može montirati i podesiti izvan kućišta).

Hipoidna osovina i planetarna osovina

Kod drumskih vozila se danas gotovo isključivo koriste samo još hipoidne osovine (diferencijal sa konusnim zupčanicima u srednjem pogonu), čije su prednosti visok stepen mehaničkog dejstva i mala sopstvena težina. Planetarne osovine (sa dodatnim planetarnim setom u glavčini nosača točka) se uglavnom primenjuju u građevinskoj industriji, a ona ima dobar razlog zašto se drži ove tradicionalne konstrukcije: S jedne strane se kod ove konstrukcije manje opterećuju pogonska vratila, što može biti vrlo korisno kod terenske eksploatacije. S druge strane je diferencijal kod ovog načina konstrukcije generalno manji. Vozilo upravo iz tog razloga dobija još jednu prednost u vidu većeg rastojanja od tla.

Pronađi EUROPART podružnicu ili radionicu

Zakazivanje termina za povratni poziv

Naša onlajn prodavnica za profesionalce

Jednostavno naručujte onlajn - pomoću EUROPART-ovog onlajn sistema za radionice

Izbor proizvoda iz kategorije Rezervni delovi za vozni mehanizam kamiona

Sve proizvodi iz kategorije Rezervni delovi za vozni mehanizam kamiona naći ćete u EUROPART onlajn prodavnici

Sledeća strana
Odabirom opcije "Slažem se sa svim kolačićima" dopuštate nam da koristimo kolačiće i na taj način omogućujete oblikovanje naših web stranica i njihovih funkcionalnosti idealno za vas. Takođe možete slobodno odabrati koje kolačiće i obradu želite omogućiti. U takvom slučaju potvrdite svoj izbor na dugme "Slažem se". Ako nastavite koristiti našu web stranicu, pristajete na upotrebu kolačića. Za više informacija posetite našu stranicu "Pravila o privatnosti". Tamo možete videti koje podatke koristimo i u koje svrhe. Osim toga, uvek možete povući ili promeniti svoj pristanak na web stranici.
Zastita podataka
Slažem se sa izabranim kolačićima Slažem se sa svim kolačičima