Najbliža podružnica na ovoj lokaciji: Ne može se odrediti

Rezervni delovi za motore autobusa i pogonski delovi

EUROPART nudi sveobuhvatan spektar rezervnih delova za motore u aktuelnim i starijim modelima autobusa Irisbus, MAN, Mercedes-Benz, Neoplan, Scania, Setra, Solaris, Temsa, Van Hool, VDL i Volvo. Delovi motora i rezervni delovi za kaišni prenos spadaju isto tako u obiman asortiman kao i spojnice i garniture spojnica.

Delovi motora i kaišni prenos

Pored filtera za ulje, filtera za gorivo, vazdušnih filtera i svećica, kod nas postoji i širok izbor turbo punjača izduvnih gasova, zaptivača za korito ulja i glavu cilindra, ležajeva motora i pumpi za gorivo. Tome se pridodaje i širok izbor klinastih i zupčastih kaiševa.

Spojnice i garniture spojnica

Osim toga, EUROPART program za potrebe zamene raspolaže garniturama spojnica, lamelama spojnica, glavnim i pomoćnim cilindrima kvačila, ležajevima isključivača, centralnim isključivačima, zamajcima i garniturama za konverziju.

Dizel motori su u velikoj meri standard

Kao i kod kamiona, dizel motori su i kod autobusa standardna vrsta pogona. Klipovi kod ovih sabijaju usisani, čisti vazduh u taktu sabijanja toliko jako da se vazduh zagreva na oko 700 do 900 stepena. U pravom trenutku ubrizgano dizel gorivo se pali na tome, bez potrebe za dodatnim izvorom paljenja kao što je svećica. Zato se dizel motori nazivaju i samopaljačima.

Elektronski regulisano ubrizgavanje

Kod modernih dizel motora, sistemi ubrizgavanja pod visokim pritiskom, kao što je danas široko rasprostranjeni Common-Rail sistem, sa pritiskom goriva do 3000 bara obezbeđuju izuzetno fino raspršivanje goriva u prostoru za sagorevanje. Uz to, elektronsko upravljanje sistema omogućava podelu postupka ubrizgavanja u više delova: predubrizgavanje, glavno ubrizgavanje i post-ubrizgavanje. Time se ne poboljšavaju samo radne karakteristike motora, već se istovremeno smanjuje i potrošnja goriva kao i emisija izduvnih gasova.

Turbo punjač i međuhladnjak

Klip nakon sagorevanja potiskuje izduvni gas preko izduvne grane na lopaticu turbine turbo punjača. Ova pogoni točak kompresora istog koji se nalazi na istom vratilu rotora. Točak kompresora pri otvorenom ulaznom ventilu transportuje svež usisni vazduh uz pritisak od oko 0,9 do 3 bara u prostor za sadorevanje i tako značajno poboljšava stepen punjenja motora svežim vazduhom. Ali usled toplotnog zračenja vrelih izduvnih gasova u turbo punjaču dolazi do zagrevanja usisnog vazduha što dovodi do gubitka na gustini i samim tim do gubitka udela kiseonika u usisnom vazduhu. Stoga moderni motori raspolažu u usisnom traktu integrisanim međuhladnjakom koji ponovo hladi vreli usisni vazduh doveden od strane turbo punjača. U kombinaciji sa ubrizgavanjem pod visokim pritiskom goriva na ovaj način se, uz istu zapreminu, mogu postići znatno veća snaga motora kao i bolje vrednosti izduvne emisije.

Pronađi EUROPART podružnicu ili radionicu

Zakazivanje termina za povratni poziv

Naša onlajn prodavnica za profesionalce

Jednostavno naručujte onlajn - pomoću EUROPART-ovog onlajn sistema za radionice

Izbor proizvoda iz kategorije Rezervni delovi za motore autobusa i pogonski delovi

Sve proizvodi iz kategorije Rezervni delovi za motore autobusa i pogonski delovi naći ćete u EUROPART onlajn prodavnici

Sledeća strana
Odabirom opcije "Slažem se sa svim kolačićima" dopuštate nam da koristimo kolačiće i na taj način omogućujete oblikovanje naših web stranica i njihovih funkcionalnosti idealno za vas. Takođe možete slobodno odabrati koje kolačiće i obradu želite omogućiti. U takvom slučaju potvrdite svoj izbor na dugme "Slažem se". Ako nastavite koristiti našu web stranicu, pristajete na upotrebu kolačića. Za više informacija posetite našu stranicu "Pravila o privatnosti". Tamo možete videti koje podatke koristimo i u koje svrhe. Osim toga, uvek možete povući ili promeniti svoj pristanak na web stranici.
Zastita podataka
Slažem se sa izabranim kolačićima Slažem se sa svim kolačičima