Najbliža podružnica na ovoj lokaciji: Ne može se odrediti

EUROPART rezervni delovi odgovara za autobuse Temsa

Kod EUROPART-a dobijate potrošne i rezervne delove za održavanje i popravku vašeg Temsa autobusa, kako za starije modele Temsa Safari, Diamond, Opalin i Tourmalin tako i za aktuelne modele Avenue LF, MD 9, LD i HD. Osvetljenje, kočioni sistem, elektroinstalacije, vozni mehanizam, oprema vozila i motor. Naš program, sa brzom i pouzdanom isporukom, obuhvata sve segmente vozila.

Temsa: Dobro promešano

Turska marka Temsa pripada holdingu Sabanci koji sa svoje strane pripada drugom najvećem konlomeratu u Turskoj. Prikladno je dobro promešana i ponuda autobusa Turaka: Paleta ide od linijskih preko međugradskih do turističkih autobusa. Turci proizvode autobuse od sredine 80-ih godina, najpre po liceni kompanije Mitsubishi. Početkom 2000. je izašao na tržište prvi proizvod iz sopstvenog razvoja. Temsa Safari do današnjeg ulazi u program turskog proizvođača. Godišnje se pored 1.000 midi-autobusa proizvede još oko 1.000 velikih autobusa. Temsa je danas najveći nezavisni proizvođač autobusa u Turskoj. A od 2015. Turci u ponudi imaju i elektro-autobus.

Town, Trip i Tour

Temsa je svoju ponudu autobusa podelila u skladu sa namenom: U grupu Town spada šest vozila koja idu od Midi do Maxi: Najmanji je MD 9 LE, na 9,53 m mogu da se voze maksimalno 79 putnika. Kao pogon Turci koriste Cummins ISB 6.7 sa 184 kW / 250 KS. Sledeća dužina je 11,99 m dugi niskopodni gradski autobus LF 12 za maksimalno 92 putnika, a koji se isporučuje po izboru sa dizel motorom (Cummins ISB 6.7 sa 206 kW / 280 KS) ili motorom na gas (Cummins ISL G sa 221 kW / 300 KS). Najveći niskopodni gradski autobus je LF 18, zglobni autobus za 156 putnika. 18,15 m dugi autobus kao pogon ima motor Cummins ISL 8.9 sa 250 kW / 340 KS.

Pet modela za vožnju po zemlji

Velika razvovrsnost je i kod takozvanih kombibuseva: Ovde je prvi MD 9 IC sa dužinom od 9,38 m i nudi mesta za maksimalno 56 putnika. Kao pogon Temsa koristi MAN D 0836 sa 184 kW / 250 KS. Ali u središtu Trip grupe nalazi se LD, koji dobro opremljen može da prođe i kao turistički autobus. Maksimalno 63 putnika može da se smesti u autobusu. LD je na raspolaganju i kao verzija školskog autobusa, tu takođe postoje obe LD dužine od 12,35 m i 13,05 m. Izvedba za školski autobus nosi oznaku LD-SB i ima optimizovana sedišta. Pogon za autobuse serije LD daje motor Cummins ISB 6.7 sa 228 kW / 310 KS.

Temsa turistički autobusi za Evropu

Broj turističkih autobusa Temsa koji su plasirani u Nemačkoj i Evropi je mali i pregledan, iako Turci i ovde pružaju široku paletu: Počinje se modelom MD 9 koji kao turistički autobus nudi do 39 sedišta. Kao pogon Temsa i ovde koristi MAN D 0836 sa 213 kW / 290 KS. Ovaj klasičan turistički autobus sa jednostavnom oznakom tipa HD postoji u dužinama 12,27 m i 13,07 m. Oprema je slična onoj u nemačkim vozilima: Autobus ima sve od kuhinje preko odgovarajuće zabavne elektronike i toaleta u autobusu sve do lifta za kolica. Za pogon ovog turističkog autobusa sa visokim spratom koristi se DAF MX 11 320 sa 320 kW / 430 KS.

Pronađi EUROPART podružnicu ili radionicu

Zakazivanje termina za povratni poziv

Naša onlajn prodavnica za profesionalce

Jednostavno naručujte onlajn - pomoću EUROPART-ovog onlajn sistema za radionice

Izbor proizvoda iz kategorije EUROPART rezervni delovi odgovara za autobuse Temsa

Sve proizvodi iz kategorije EUROPART rezervni delovi odgovara za autobuse Temsa naći ćete u EUROPART onlajn prodavnici

Sledeća strana