Najbliža podružnica na ovoj lokaciji: Ne može se odrediti

Management

Rukovodstvo kompanije EUROPART je u velikoj meri zaslužno za njen razvoj, strateško opredeljenje i sprovođenje korporativnih vrednosti. Rukovodeći tim kompanije EUROPART spaja profesionalno znanje i dugogodišnje iskustvo sa odgovornim ponašanjem i ličnim zalaganjem. Rukovodstvo kompanije EUROPART se zalaže za korporativnu politiku koja je orijentisana na klijente, razvoj i održivost.

Andreas Rode
izvršni direktor

Andreas Rode je od avgusta 2017. godine na mestu predsednika Europart grupe. Od 2012. je u Europart grupi, a prethodno je bio direktor finansija. Pre nego što je radio u EUROPART-u, diplomac poslovnih studija je bio na različitim vodećim položajima tokom 14 godina unutar Grandvision grupe, međunarodnog optičkog maloprodajnog poslovanja s više od 4000 prodavnica u 41 zemlji širom Evrope, Azije i Latinske Amerike. Posebno, pored njegove odgovornosti za finansije kao direktora finansija, bio je odgovoran za IT, proizvodnju, logistiku, kao i nekoliko operativnih funkcija. Pre toga, Andreas Rode je upravljao finansijama, proizvodnjom i projektima na različitim lokacijama u raznim zemljama za grupu Kraft Foods, danas Mondelēz International, jednu od najvećih svetskih prehrambenih korporacija.

Olaf Giesen
direktor prodaje za Nemačku, Austriju i Švajcarsku

Olaf Giesen je direktor prodaje kompanije EUROPART za Nemačku, Austriju i Švajcarsku od septembra 2014. godine. Giesen još od marta 2014. godine upravlja visokoprofilnim projektima prodaje u kompaniji EUROPART. Na svom trenutnom položaju, on je odgovoran za više od 50 ogranaka, uključujući sve partnere sa zajedničkim ulaganjima i partnere za saradnju, kao i za upravljanje kompanijom SCHLOSSER EUROPART sa svojim ograncima u i oko Berlina.
Pre dolaska u kompaniju EUROPART, ovaj 46-godišnjak je vršio funkciju upravnog direktora za prodaju i upravljanje kategorijama proizvoda u kompaniji Auto Teile Unger (ATU) i upravnog direktora u kompaniji PV Automotive. Nedavno, bio je na položaju upravnog direktora u kompaniji Hofmeister & Meincke.

Holger Laukamp
Direktor korporativnog razvoja

Holger Laukamp počeo je da radi za EUROPART u julu 2014. i sada je odgovoran za korporativni razvoj. Zadužen je za strateške projekte, spajanja i akvizicije, upravljanje procesima, kao i za IT usluge za čitavu grupaciju, što znači da je nadležan za dugoročni razvoj i rast EUROPART-a. Svoju karijeru ovaj 40-godišnjak je počeo u Nemačkoj saveznoj vojsci, koju je nakon okončanja komandne karijere tamo napustio kao diplomirani ekonomista. Završeni studijum je kasnije dopunio titulom executive MBA business engineering na slavnom Univerzitetu u St. Gallenu (Švajcarska). Može da se pohvali profesionalnim iskustvom od preko 15 godina sa stanicama u području upravljanja preduzećima, razvojem i savetovanjem preduzeća te strateškog upravljanja projektima, između ostalog u firmama items GmbH, zeb, Bertelsmann i Deutsche Telekom AG.

Ralf Maurer
komercijalni direktor

Ralf Maurer je komercijalni direktor u kompaniji EUROPART od maja 2013. godine i odgovoran je za sektore upravljanja kategorijama proizvoda, međunarodne nabavke opreme i delova (kupovine). 51-godišnji diplomirani ekonomista može da se osloni na dugogodišnje iskustvo rada u vodećim trgovinskim kompanijama, kao što su Metro Group ili Otto Versand. Pored toga, poseduje i više od deset godina iskustva u naknadnoj prodaji rezervnih delova za vozila, uz dobro poznavanje strukture tržišta i klijenata u oblasti popravke vozila. On je tako, između ostalog, kao generalni direktor grupacije point S na nacionalnom, a kasnije i na međunarodnom nivou rukovodio sektorima nabavke, marketinga i prodaje. Pre dolaska u kompaniju EUROPART, Ralf Maurer je kao direktor operacija kompanije Carglass GmbH značajno uticao na profitabilni porast broja stručnjaka na polju popravke vozila.

Matias van Luen
rukovodilac kompanije EUROPART Materials GmbH i direktor upravljanja lancem nabavke

Od januara 2016 Matias van Luen je odgovorni rukovodilac kompanije EUROPART Materials GmbH svetski poznatog lanca upravljanja nabavkom EUROPART grupe.  Shodno tome, centralno skladište u Verlu u Vestfaliji kao i upravljanje robom na veliko predstavljaju dve osnovne tačke njegovih odgovornosti.  Ovaj ekonomista koji je studirao i diplomorao u Nemačkoj i  SAD, ima iza sebe dug period i bogato iskustvo bavljenja  menadžmentom u renomiranim kompanijama poput Hevlet-Pakard i Lufthanza na različitim rukovodećim pozicijama obavljajući radne  zadatke u različitim zemljama poput Kine, Indije, Singapura, Južne Afrike i SAD-a. Matias van Luven je uz pomoć ličnih sposobnosti produbio i proširio svoje stečeno znanje na druge grane, npr., industrija kapitalne robe, automoto undustrija, industrijski inženjering, kao i u oblasti nabavke i logistike, u svoje vreme kao poslovni konsultant i privremeni rukovodilac kompanije.