Najbliža podružnica na ovoj lokaciji: Ne može se odrediti

Management

Rukovodstvo kompanije EUROPART je u velikoj meri zaslužno za njen razvoj, strateško opredeljenje i sprovođenje korporativnih vrednosti. Rukovodeći tim kompanije EUROPART spaja profesionalno znanje i dugogodišnje iskustvo sa odgovornim ponašanjem i ličnim zalaganjem. Rukovodstvo kompanije EUROPART se zalaže za korporativnu politiku koja je orijentisana na klijente, razvoj i održivost.

Olaf Giesen
Glavni izvršni direktor

Od marta 2018. godine Olaf Giesen je kao CEO odgovoran za EUROPART grupu. Prethodno je kao upravni direktor firme EUROPART Trading GmbH upravljao prodajom u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Belgiji, Holandiji i Luksemburgu (Centralna Evropa). Giesen je od 2014. u firmi EUROPART i već je ranije bio menadžer prodaje u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj. Na ovoj poziciji on je upravljao eksponiranim projektima prodaje u firmi EUROPART i bio je odgovoran za više od 50 ogranaka, uključujući sve partnere sa zajedničkim ulaganjima i partnere za saradnju, kao i za upravljanje kompanijom SCHLOSSER EUROPART sa svojim ograncima u i oko Berlina.

Pre dolaska u kompaniju EUROPART, vršio je funkciju upravnog direktora za prodaju i upravljanje kategorijama proizvoda u kompaniji Auto Teile Unger (ATU) i upravnog direktora u kompaniji PV Automotive. Nedavno, bio je na položaju upravnog direktora u kompaniji Hofmeister & Meincke.

Sebastian Kamphaus
Direktor kategorije menadžment (Director Category Management)

Sebastian Kamphaus je od februara 2018. god. kao direktor kategorije menadžment odgovoran za nabavu, menadžment proizvoda i cene i razvoj dobavljača. Kamphaus od 2013. god. radi za EUROPART. On je etablirao novu oblast internacionalna nabava (International Sourcing), kojoj pripadaju odelenja nabava, menadžment kvalitete, tehički i strateški treninzni i EUROPART Consulting Ltd. u Aziji. U ovoj funkciji je osim toga odgovoran za razvoj i pozicioniranje vlastite marke EUROPART Premium Parts. Od decembra 2017. rukovodi područjem tehnika vozila unutar kategorije menadžment. Prije svoje delatnosti za EUROPART diplomirani ekonom je sakupio iskustvo u branši i nabavi, između ostaloga kod Grohe Water Technologies i Bilstein Group.

Patrick Golder
Director Human Resources International

Patrick Golder je od augusta 2018. kod EUROPART zaposlen kao Director Human Resources International.  On već od 2001. godine obnaša funkcije rukovođenja osobljem u branši. Najprije kod firme ZF sa odgovornosti i internacionalnim radom na projektima u cijelom svijetu, prije nego je 2009. godine prešao u VOLVO Trucks. Tamo je preuzeo rukovođenje osobljem za aktivnosti Sales & Service za regiju Njemačka, Austrija i Švicarska. Od 2013. godine imao je operativnu odgovornost za regionalna društva u Baden-Württemberg, Bavarskoj i Hessen. Od 2016. vodio je područje radionice / servis Njemačka.

Dr. Reiner Schmitz
Director Supply Chain

Dr. Reiner Schmitz od aprila 2018. ima položaj Director Supply Chain. Promovirani inžinjer prije toga je kod sunatjecatelja na tržištu, firme WM SE / Trost autodijelovi radio kao Director Corporate Replenishment. Kod Japan Tobacco International obnašao je različite rukovodeće funkcije u područjima Supply Chain, IT i Compliance. Kod firme Vaillant bio je odgovoran za uvođenje novog sistema menadžmenta za Supply Chain i logistiku koncerna.

Katrin Nüsse
Director Legal Affairs

Od oktobra 2018. je Katrin Nüsse kod EUROPART-a kao Director Legal Affairs odgovorna za područja pravo, nekretnine, osiguranje, SHEQ. Diplomirana pravnica, koja je 2012. godine počela kao voditeljica pravnog odjela, za poduzeće je etablirala standarde i procesne strukture obavezne za pdouzeće i sudjelovala je u bitnim promjenama strukture i u akviziciji grupacije EUROPART. Kroz svoj rad kao stalna pravna zastupnica poduzeća Metro AG sa sobom donosi iskustvo u trgovini na veliko. Kao advokatinja savjetuje u svim oblastima privrednog prava.