Dichtsbijzijnde filiaal t.o.v. huidige plaats: Niet vindbaar

EUROPART breidt zijn betrokkenheid bij de trucksport uit

• Toonaangevende leverancier van bedrijfswagenonderdelen ondersteunt ook in het seizoen 2019 het succesvolle truckraceteam Reinert Racing
• De startnummers op het Truck Trial Europees kampioenschap dragen in 2019 het EUROPART-logo
• Het BFS trucksport-team rijdt met onderdelen en producten van het merk EUROPART

05.03.2019

Onder het motto „Passie verbindt“ is EUROPART ook in het jaar 2019 weer betrokken bij de Europese trucksport. Naast het truckracen komt daarbij ook de Truck Trial in beeld. “Als bedrijf hechten we grote waarde aan een eerlijk en competent partnerschap met onze klanten”, zegt EUROPART CEO Olaf Giesen. “Daarbij hoort niet alleen dat wij aan de eisen en behoeften van onze klanten voldoen – bij de keuze van de producten evenals bij de kwaliteit, bij het advies evenals bij de service. Daar hoort ook bij dat wij persoonlijke passies met onze klanten delen, bijvoorbeeld de passie voor de trucksport.”

Voor de zesde opeenvolgende keer ondersteunt Europa’s toonaangevende handelsonderneming voor bedrijfswagenonderdelen, werkplaatsbenodigdheden en accessoires het team Reinert Racing. In het kader van een personeelsevenement ondertekenden EUROPART CEO Olaf Giesen en teameigenaar René Reinert de sponsorovereenkomst voor het seizoen 2019. Net als in het afgelopen jaar zal transportondernemer dit seizoen weer zelf achter het stuur van de racetruck met startnummer 77 plaatsnemen. De succesvolle trucker behaalde in het seizoen 2018 de zevende plaats in de eindrangschikking van het FIA European Truck Racing Championship. In de teamranking werd het team Reinert Adventure tweede.

Naast het truckracen is EUROPART dit jaar ook actief in de Truck Trial. Zo ontvangt het BFS Trucksport team van regerend Europees kampioenen Marc Stegmaier en Jan Plieninger een exclusieve materialensponsoring met onderdelen en producten van het eigen merk EUROPART Premium Parts. Hierbij wordt net zo goed gebruik gemaakt van stuur- en ophangingsonderdelen zoals spoorstangen en bladveren als van remmen, verlichting of reinigings- en smeermiddelen uit het omvangrijke programma van het eigen merk. “Het jarenlange intensieve gebruik in de racesport en Truck Trial is een indrukwekkend en duurzaam bewijs van de buitengewone kwaliteit en duurzaamheid van onze eigen merkproducten”, zegt Olaf Giesen.

Met de eerste sponsoring van startnummers breidt EUROPART zijn betrokkenheid bij het Europees kampioenschap Truck Trial verder uit. Tijdens zes evenementen in vijf landen kiezen de offroad-specialisten hun kampioenen in de verschillende voertuigcategorieën. Dit seizoen komen hierbij in totaal meer dan 80 Truck Trial-teams aan de start. “Net als het FIA European Truck Racing Championship, past de Europa Truck Trial met evenementen in heel Europa precies bij onze internationale gerichtheid. Door onze betrokkenheid bij de trucksport kunnen wij ons enthousiasme voor dat wat we doen met onze klanten en een groot publiek in heel Europa delen.”

EUROPART gebruikt de betrokkenheid bij de racesport ook om verdienstelijke medewerkers te bedanken voor hun bovenmatige inzet. In het kader van de Truck Grand Prix op de Nürburgring organiseert het bedrijf een evenement voor 150 internationale medewerkers, die zich bijzonder voor de klanten hebben ingezet. “Ons succes in Europa is gegrondvest op de betrokkenheid en het enthousiasme van onze medewerkers”, legt Olaf Giesen uit. “Daarvoor zijn we hen dankbaar en erkentelijk. Want waardering creëert toegevoegde waarde.”

 

Races van de FIA European Truck Racing Championship 2019:

25/26 mei                                            Misano, Italië

22/23 juni                                            Hungaroring, Hongarije

06/07 juli                                             Slovakia Ring, Slowakije

19-21 juli                                             Nürburgring, Duitsland

31 augustus/01 september            Most, Tsjechië

14/15 september                              Zolder, België

28/29 september                              Le Mans, Frankrijk

05/06 oktober                                   Jarama, Spanje

 

Runs van de Europa Truck Trial 2019:

11/12 mei                                           Mont-Saint-Guibert, België

08/09 juni                                            Montalieu-Vercieu, Frankrijk

06/07 juli                                             Dreis-Brück, Duitsland

10/11 augustus                                 Wenen, Oostenrijk

17/18 augustus                                 Nova Gorica, Vgorsko, Slovenië

07/08 september                              Saalfeld, Duitsland

 

Passion unites
Terug naar persmededelingen overzicht

Perscontact

EUROPART Holding GmbH
Daniel Zinn
Martinstr. 13
58135 Hagen, Duitsland

Beeldenarchief

In onze afbeeldingenbibliotheek stellen we U foto's in print en internetkwaliteit ter beschikking

Lees meer