Najbliza trgovina vasoj trenutnoj lokaciji: Neutvrdivo

Menadzment

Rukovodstvo kompanije EUROPART je u velikoj meri zaslužno za njen razvoj, strateško opredeljenje i sprovođenje korporativnih vrednosti. Rukovodeći tim kompanije EUROPART spaja profesionalno znanje i dugogodišnje iskustvo sa odgovornim ponašanjem i ličnim zalaganjem. Rukovodstvo kompanije EUROPART se zalaže za korporativnu politiku koja je orijentisana na klijente, razvoj i održivost.

Olaf Giesen
Glavni izvršni direktor

Olaf Giesen je od marta 2018. godine odgovora za EUROPART grupu. Prije toga je bio poslovođa EUROPART Trading GmbH prodaje u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Belgiji, Holandiji i Luksemburgu (centralna Europa). Giesen je od 2014. kod poduzeća EUROPART, a prije toga je bio voditelj prodaje u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. U ovoj poziciji je upravljao eksponiranim prodajnim projektima u poduzeću EUROPART i bio je odgovoran za više od 50 podružnica uključujući sve partnere sa zajedničkim ulaganjem i kooperacijskim partnerima te je bio poslovođa kod SCHLOSSER EUROPART sa njenim podružnicma u i oko Berlina.

Prije dolaska u kompaniju EUROPART vršio je funkciju upravnog direktora za prodaju i upravljanje kategorijama proizvoda u kompaniji Auto Teile Unger (ATU) i upravnog direktora u kompaniji PV Automotive. Neposljetku je bio poslovođa Hofmeister & Meincke.

Sebastian Kamphaus
Direktor kategorije menadžment

Sebastian Kamphaus je od februara 2018. kao direktor kategorije menadžment odgovoran za nabavu, menadžment proizvoda, cijene i razvoj dobavljača. Sebastian Kamphaus od 2013. radi za EUROPART. On je etablirao novu oblast International Sourching, kojoj pripadaju odjeli Sourcing, menadžment kvalitete, tehnički & strateški treninzi te EUROPART Consulting Ltd. u Aziji. U ovoj funkciji je osim toga bio odgovoran i za razvoj i pozicioniranje vlastite marke EUROPART Premium Parts. Od decembra 2017. godine je vodio oblast tehnika vozila unutar odjela Category Management. Prije svoje djelatnosti kod EUROPART-a diplomirani ekonomista je sakupio iskustvo u branši i u nabavi, između ostaloga kod Grohe Water Technologies i Bilstein Group.

Dr. Reiner Schmitz
Director Supply Chain

Dr. Reiner Schmitz od aprila 2018. ima položaj Director Supply Chain. Promovirani inžinjer prije toga je kod sunatjecatelja na tržištu, firme WM SE / Trost autodijelovi radio kao Director Corporate Replenishment. Kod Japan Tobacco International obnašao je različite rukovodeće funkcije u područjima Supply Chain, IT i Compliance. Kod firme Vaillant bio je odgovoran za uvođenje novog sistema menadžmenta za Supply Chain i logistiku koncerna.

Katrin Nüsse
Director Legal Affairs

Od oktobra 2018. je Katrin Nüsse kod EUROPART-a kao Director Legal Affairs odgovorna za područja pravo, nekretnine, osiguranje, SHEQ. Diplomirana pravnica, koja je 2012. godine počela kao voditeljica pravnog odjela, za poduzeće je etablirala standarde i procesne strukture obavezne za pdouzeće i sudjelovala je u bitnim promjenama strukture i u akviziciji grupacije EUROPART. Kroz svoj rad kao stalna pravna zastupnica poduzeća Metro AG sa sobom donosi iskustvo u trgovini na veliko. Kao advokatinja savjetuje u svim oblastima privrednog prava.

Facebook