Najbliza trgovina vasoj trenutnoj lokaciji: Neutvrdivo

Menadzment

Rukovodstvo kompanije EUROPART je u velikoj meri zaslužno za njen razvoj, strateško opredeljenje i sprovođenje korporativnih vrednosti. Rukovodeći tim kompanije EUROPART spaja profesionalno znanje i dugogodišnje iskustvo sa odgovornim ponašanjem i ličnim zalaganjem. Rukovodstvo kompanije EUROPART se zalaže za korporativnu politiku koja je orijentisana na klijente, razvoj i održivost.

Olaf Giesen
Glavni izvršni direktor

Olaf Giesen je od marta 2018. godine odgovora za EUROPART grupu. Prije toga je bio poslovođa EUROPART Trading GmbH prodaje u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Belgiji, Holandiji i Luksemburgu (centralna Europa). Giesen je od 2014. kod poduzeća EUROPART, a prije toga je bio voditelj prodaje u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. U ovoj poziciji je upravljao eksponiranim prodajnim projektima u poduzeću EUROPART i bio je odgovoran za više od 50 podružnica uključujući sve partnere sa zajedničkim ulaganjem i kooperacijskim partnerima te je bio poslovođa kod SCHLOSSER EUROPART sa njenim podružnicma u i oko Berlina.

Prije dolaska u kompaniju EUROPART vršio je funkciju upravnog direktora za prodaju i upravljanje kategorijama proizvoda u kompaniji Auto Teile Unger (ATU) i upravnog direktora u kompaniji PV Automotive. Neposljetku je bio poslovođa Hofmeister & Meincke.

Sebastian Kamphaus
Direktor kategorije menadžment

Sebastian Kamphaus je od februara 2018. kao direktor kategorije menadžment odgovoran za nabavu, menadžment proizvoda, cijene i razvoj dobavljača. Sebastian Kamphaus od 2013. radi za EUROPART. On je etablirao novu oblast International Sourching, kojoj pripadaju odjeli Sourcing, menadžment kvalitete, tehnički & strateški treninzi te EUROPART Consulting Ltd. u Aziji. U ovoj funkciji je osim toga bio odgovoran i za razvoj i pozicioniranje vlastite marke EUROPART Premium Parts. Od decembra 2017. godine je vodio oblast tehnika vozila unutar odjela Category Management. Prije svoje djelatnosti kod EUROPART-a diplomirani ekonomista je sakupio iskustvo u branši i u nabavi, između ostaloga kod Grohe Water Technologies i Bilstein Group.

Facebook