Najbliza trgovina vasoj trenutnoj lokaciji: Neutvrdivo

Menadzment

Rukovodstvo kompanije EUROPART je u velikoj meri zaslužno za njen razvoj, strateško opredeljenje i sprovođenje korporativnih vrednosti. Rukovodeći tim kompanije EUROPART spaja profesionalno znanje i dugogodišnje iskustvo sa odgovornim ponašanjem i ličnim zalaganjem. Rukovodstvo kompanije EUROPART se zalaže za korporativnu politiku koja je orijentisana na klijente, razvoj i održivost.

Olaf Giesen
Glavni izvršni direktor

Olaf Giesen je od marta 2018. godine odgovora za EUROPART grupu. Prije toga je bio poslovođa EUROPART Trading GmbH prodaje u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Belgiji, Holandiji i Luksemburgu (centralna Europa). Giesen je od 2014. kod poduzeća EUROPART, a prije toga je bio voditelj prodaje u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. U ovoj poziciji je upravljao eksponiranim prodajnim projektima u poduzeću EUROPART i bio je odgovoran za više od 50 podružnica uključujući sve partnere sa zajedničkim ulaganjem i kooperacijskim partnerima te je bio poslovođa kod SCHLOSSER EUROPART sa njenim podružnicma u i oko Berlina.

Prije dolaska u kompaniju EUROPART vršio je funkciju upravnog direktora za prodaju i upravljanje kategorijama proizvoda u kompaniji Auto Teile Unger (ATU) i upravnog direktora u kompaniji PV Automotive. Neposljetku je bio poslovođa Hofmeister & Meincke.

Sebastian Kamphaus
Sales Director Central Europe

Kao Sales Director Central Europe Sebastian Kamphaus je odgovoran za prodaju u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Na posljednjoj funkciji Kamphaus je kao Director Category Management i član upravnog odbora bio odgovoran za područje International Sourcing i Category Management. Kamphaus je od 2013. u EUROPART-u. On je etablirao novu oblast International Sourching, kojoj pripadaju odjeli kupovina, menadžment kvalitete, tehnički i strateški treninzi te EUROPART Consulting Ltd. u Aziji. U ovoj funkciji je osim toga bio odgovoran i za razvoj i pozicioniranje vlastite marke EUROPART Premium Parts. Prije svoje djelatnosti kod EUROPART-a diplomirani ekonomista je sakupio iskustvo u branši i u nabavi, između ostaloga kod Grohe Water Technologies i Bilstein Group.

Dr. Reiner Schmitz
Director Supply Chain

Dr. Reiner Schmitz je od 2018. bio na mjestu Director Supply Chain u EUROPART-u i odgovoran za ovu oblast od marta 2020. kao poslovođa. Promovirani inžinjer prije toga je kod sunatjecatelja na tržištu, firme WM SE / Trost autodijelovi radio kao Director Corporate Replenishment. Kod Japan Tobacco International obnašao je različite rukovodeće funkcije u područjima Supply Chain, IT i Compliance. Kod firme Vaillant bio je odgovoran za uvođenje novog sistema menadžmenta za Supply Chain i logistiku koncerna.

Ralf Stepputatis
Director Category Management

Ralf Stepputatis je od marta 2020. odgovoran za oblast Category Management. Stepputatis je do sada bio na vodećim pozicijama za kupovinu i upravljanje proizvodima kod različitih trgovaca dijelova za automobile i komercijalna vozila, na zadnjem mjestu kao šef službe za nabavku i Category Management sa prokurom. Kao General Manager i Director Category Management u EUROPART Materials diplomirani ekonom proširuje portfolio brendova i dalje razvija vlastitu marku EUROPART Premium Parts.

Sven Hülbrock
Director Business Development & Human Resources International

Od marta 2020. Sven Hülbrock je angažiran dodatno na poziciji Director Human Resources uz obaveze koje ima na poziciji Director Business Development. Hülbrock je već od 2015. zaposlen u EUROPART-u i postepeno je izgradio oblast kontrole prodaje. Početkom 2019, godine on je preuzeo odgovornost za Business Development sa potpodručjima internacionalna kontrola prodaje, internacionalne promocije i formiranje cijena. Diplomirani ekonom prethodno je imao karijeru oficira pri vojsci i bio je na različitim rukovodećim funkcijama u trgovini dijelovima za komercijalna vozila, na zadnjem mjestu kao Head of Controlling.

Facebook