Najbliza trgovina vasoj trenutnoj lokaciji: Neutvrdivo

Ulja EUROPART sada s dozvolom proizvođača

Hagen, 11.11.2015

Motorna ulja, ulja za mjenjače i hidraulična ulja marke EUROPART se sada mogu dobiti s dozvolom proizvođača firmi MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Volvo, ZF ili Mack. To znači da se kupci sto posto mogu pouzdati u to da motorna ulja EUROPART odgovaraaju njihovim vozilima u skladu s dozvolom. Ulja se odlikuju niskom potrošnjom ulja, dobrom zaštitom protiv taloženja ulja na klipu te visokom otpornoćšu na oksidaciju te su stoga dobra za zamjene ulja u dužim intervalima.

Tako se npr. motorno ulje s dobrim antifrikcionim osobinama „NFZ-Premium MAXX SAE 5W-30“ odlikuje visokokavlitetnim zaštitnim osobinama za nove motore Euro-5 i Euro-6 s manje štetnim materijama u izduvnim gasovima. Ovo u Njemačkoj proizvedeno ulje se, međutim, može koristiti i u starijim vozilima i pogodno je kako za teretnjake tako i za autobuse. Osim toga, dostupna su i ostala motorna ulja s različitim vrstama viskoznosti, kao npr. super motorno ulje s dobrim antifrikcionim osobinama 10W-40 koje se preporučuje kao univerzalno motorno ulje za miješani vozni park ili motorno ulje SAE 15W-40 koje je takođe pogodno za AdBlue ubrizgavanje i za zamjenu ulja u dugim intervalima.

EUROPART nudi i visokokvalitetna ulja za mjenjače vlastitih robnih marki s dozvolom proizvođača, a prije svih učinkovito motorno hipoidno ulje Synthogear Int. SAE 75W-80. Ovo ulje je pogodno za visokoopterećene mjenjače s i bez retardera i intardera te za sporedni mjenjač. Tehnologija sinteze pri tome omogućava duge intervale u zamjeni ulja do 400.000 km (u zavisnosti od propisa određenog proizvođača) i na visokim temperaturama.

EUROPART oils, manufacturer approval
Nazad na pregled novosti

Kontakt za novosti

EUROPART Holding GmbH
Jan Battenberg
Martinstr. 13
58135 Hagen, Njemačka

Galerija slika

U nasoj online datoteci mozete pronaci slike visoke rezolucije za Stampu I web upotrebu.

Saznajte vise
Facebook